Terug naar overzicht

Cursus stoppen met roken: 12 december van start

Woon, werk of studeer je in de wijk Hoograven en/of kom je regelmatig bij Enik Recovery College en wil je stoppen met roken? Dan kun je meedoen aan een stoppen met roken cursus verzorgd door Sinefuma in samenwerking met Jellinek bij Enik Recovery College in Hoograven. Start 12 december, zeven weken lang.

Hoe werkt de stoppen met roken training?

In zeven bijeenkomsten van 1,5 uur ga je in groepsverband stoppen met roken. Na twee weken voorbereiding stop je op de 3e bijeenkomst gezamenlijk met roken. Vervolgens krijg je nog een maand begeleiding van ervaren trainers om die eerste moeilijke weken goed door te komen. Dit doen ze via een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld. Verder is onderstaande handig of leuk om te weten over deze groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’:

  • Vergoed door zorgverzekeraars

  • 82% is na afloop rookvrij

  • 99,3% van de deelnemers is na afloop tevreden over de training

  • Ex-deelnemers geven de training een gemiddelde waardering van 8,9

  • Gegeven door enthousiaste gecertificeerde trainers

  • Opgenomen in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken

Data en tijden

Woensdagen 12-dec, 2019

19-dec,

9-jan

 2018 en 16-jan,

23-jan,

30-jan

, 6-feb 2019

Van 15.30 – 17.00 uur

Door de meeste zorgverzekeraars 100% vergoeding

De stoppen met roken cursus van ‘Rookvrij! Ook jij?’ wordt door het merendeel van de zorgverzekeraars voor 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer het eigen risico nog niet of gedeeltelijk is verbruikt kan bij bepaalde verzekeraars het eigen risico van toepassing zijn. Als jouw verzekering niet de kosten van deelname vergoedt, kunnen wij kijken of er een oplossing mogelijk is.

Aanmelden en/of meer informatie

Aanmelden kan bij Marieke Cohen, e-mail: mariekecohen@lister.nl, tel: 06-20592289 (werkdagen: di,wo en do) en meld je dan ook gelijk even aan via https://hoogravenstopt.nl/ Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marco Looijé, Sr. Preventiewerker Jellinek, e-mail: marco.looye@jellinek.nl, tel: 06-27894543

Locatie

Enik Recovery College, Vaartscherijnstraat 51, 3523 TB Utrecht

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rond herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma