Terug naar overzicht

Doe mee aan project ‘De Schatkamer van je Moedertaal’

Ben je een Nederlandstalige vrouw en geniet je van taal (en dat kan ook van jouw Nederlandse dialect zijn)? Project ‘De Schatkamer van je Moedertaal* nodigt je uit te vertellen over wat er fijn, bijzonder en dierbaar is in de taal die je vanaf je geboorte hebt leren spreken. Je doet dat samen met een groep vrouwen met Turks of Nederlands als moedertaal. Jullie gaan in gesprek met elkaar en wisselen mooie, grappige en speciale herinneringen uit.

Hoe werkt het?

Gedurende negen bijeenkomsten gaan jullie met elkaar in gesprek: de verhalen uit je jeugd, geuren en smaken, recepten, grappen, typische gewoontes, koosnaampjes, liedjes, muziek en dans, feesten en vieringen. Alles in jouw taal wat jou aan het hart gaat. Vanuit Nederlands en vanuit Turks perspectief. Samen ontdek je waarin je elkaar herkent. En wat anders is en waarin je elkaars wereld kan verrijken.

Wat in jullie harten leeft…

De concrete invulling van het programma komt voort uit wat er in jullie harten leeft. Een coach en een team van vrijwillige begeleiders maken het programma. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld bakrecepten uitwisselen, samen liedjes zingen of foto’s uitwisselen van jullie huisdieren. Alles kan, zolang het voortkomt uit wat jullie dierbaar is, uit je herinneringen, uit wat er leeft in de schatkamer van je taal.

Resto van Harte doet ook mee

Bij de vijfde ontmoeting komt Resto van Harte langs om samen met jullie een maaltijd vol Turkse en Nederlandse heerlijkheden te bereiden. Dat is een besloten bijeenkomst, speciaal voor jullie. Ter afsluiting van het traject organiseert Resto van Harte een openbaar feest voor jullie en iedereen die met jullie mee wil vieren.

Wanneer en waar?

We starten op vrijdag 18 januari van 11 tot 12 in Buurthuis De Boog, Gambiadreef 60. Fijn als jij er ook bij bent! Voor vragen of aanmelden: bel of mail projectcoördinator Beer (Berengaria) Liedmeier: beer@solavirtute.nl of 06 220 889

* De Schatkamer van je Moedertaal is een samenwerking tussen Enik Overvecht, Steunpunt GGZ Utrecht, Resto van Harte en project Klinkerbreed van Straatnieuws Utrecht. Het project is tot stand gekomen dankzij subsidies van RDO, het Kansfonds, de Carel Nengerman stichting, het Elise Mathilde fonds en de Gravin van Bylandt stichting.

Nieuwsgierig naar andere trainingen? Klik hieronder op 'Programma' voor nog meer aanbod.
Programma