Terug naar overzicht

Feestelijke opening Steunpunt Stemmen Horen

14 oktober 2022

Het Steunpunt Stemmen Horen werd 14 oktober 2022 officieel geopend door professor Marius Romme bij Enik Recovery College te Hoograven. Er was een warme verbindende sfeer en er was volop ruimte voor ontmoeting.

Behalve dat er de afgelopen jaren herstelwerkgroepen zijn opgericht en dat op 14 september de internationale gedenkdag Wereldstemmenhoordag werd georganiseerd bij Enik te Nieuwegein is er nu ook een Steunpunt waar stemmenhoorders, naasten, hulpverleners en geïnteresseerden terecht kunnen.

Initiatiefnemers zijn Maya Smits en René Mantel. Vrijwilliger René vertelt: ‘De bedoeling is dat je je in het Steunpunt meteen thuis voelt. Er is altijd koffie en thee. Je hoeft geen afspraak te maken. Tussen 13.00 en 16.00 uur kun je vrijdags gewoon binnenlopen wanneer je wilt. De gesprekken gaan over uiteenlopende thema’s. Van de bijwerkingen van medicatie, zelfstigma tot aan verjaardagen.’

Lees interview met René en Maya

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma