Terug naar overzicht

Gezocht: vrijwilligers met ervaring met huiselijk geweld

Het project Maatje achter de Voordeur zoekt mensen met ervaring met huiselijk geweld, die na een herstelproces hun eigen ervaring willen inzetten voor anderen. Als ervaringsmaatje ben je het voorbeeld voor personen en gezinnen die aan het begin van hun herstel staan. Samen met jou gaan ze (verder) op weg naar het licht aan het eind van de tunnel. Om daarna het leven weer vol vertrouwen tegemoet te gaan. Met jouw vriendschappelijke contact en bekendheid met hun ervaringen ben je een waardevolle steun.

Training

Als vrijwilliger volg je eerst een training van 8 ochtenden. Hierin leer je onder andere je eigen (herstel)ervaring inzetten, motiveren en vriendschappelijk begeleiden. Samen met de groep maatjes heb je regelmatig intervisiecontact om met elkaar uit te wisselen hoe jij jouw maatjesrol invult.

Meer weten

Geïnteresseerden kunnen naar Ellen en Erica mailen via contact@maatjeachterdevoordeur.nl. Bellen naar Ellen op 06-23667981 is ook mogelijk. Zij nemen dan contact met je op om je meer over het project en de voorwaarden te vertellen. Voor meer informatie kijk op www.maatjeachterdevoordeur.nl.

Ander vrijwilligerswerk bij Enik Recovery College vind je hier:
Werken bij Enik