Retreat ‘Grip op je leven’

Hoe zorg je ervoor dat je zelf achter het stuur zit van je leven? Dat jij de beslissingen neemt en de dingen doet die goed zijn voor jou? In de Retreat ‘Grip op je leven’ bieden wij een combinatie aan van ontspanning, bezinning en scholing. Je krijgt handvatten waarmee je de uitdagingen die verschillende levensfases met zich meebrengen beter het hoofd kunt bieden.

Ontvangst

Op de maandag kun je vanaf half 10 binnenwandelen. Je ontvangt de sleutel van je kamer, kunt even rondkijken en een kop koffie drinken. Om half 11 start de kennismaking en ontmoet je de andere deelnemers en een ervaringsdeskundige peer trainer.

Programma

Reflectie
Iedere dag organiseert Enik bijeenkomsten om te reflecteren. Je hoort wat er bij anderen leeft en hebt de mogelijkheid om zelf te vertellen hoe jij alles ervaart. Je staat stil bij wie jij bent, wat je motivatie en je doelen zijn. Ook onderzoek je je manier van handelen, hoe je reageert op een bepaalde situatie en hoe dat voelt.

WRAP (Wellness Recovery Action Plan)
Tijdens deze Retreat volg je de hele training WRAP. Een WRAP helpt je om de regie over je leven (weer) op te pakken. Je richt je op kracht in plaats van klacht. Je WRAP is vooral gebaseerd op wat jou goed doet. In het plan schrijf je alles op waarvan je weet dat het bijdraagt aan je welbevinden. Het plan groeit met je mee.

WRAP is ontwikkeld in de VS door Mary Ellen Copeland. WRAP Nederland is een initiatief van Kenniscentrum Phrenos en HEE! (Trimbos-instituut).

Mindfulness
In deze bijeenkomsten breng je bewust je aandacht naar het huidige moment, zonder te oordelen. Alle gedachten neem je waar en telkens opnieuw breng je je aandacht terug naar het moment.

Ontspanning
Verschillende momenten zijn ingebouwd om te ontspannen. Soms even niets, een andere keer ga je roeien of wandelen, aan yoga of toneel deelnemen, etc. Deze bijeenkomsten verschillen per Retreat.

Waarom deze Retreat ‘Grip op je leven’?

Door in een andere omgeving met gelijkgestemden op te trekken, kom je tot nieuwe inzichten. Alle Retreats van Enik zijn gericht op zelfhulp, peer support en empowerment. Hierdoor zorgen wij dat er voldoende ruimte is voor bezinning en reflecteren. In een retraite kun je je even helemaal op jezelf focussen en een stap maken in je herstelproces.

Door de focus op WRAP in deze Retreat ga je ook op een praktische manier aan de slag. Je gaat naar huis met een plan dat bij jou past, dat je zelf hebt gemaakt. Dit maakt dat jij de baas bent over jouw leven.

Data en aanmelden

Kijk in het Programma wanneer welke Retreat start en vul het aanmeldformulier in.

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rond herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma