Retreat ‘Meer Zin in je leven’

Bij de retreat ‘Meer Zin in je leven’ nemen de onderwerpen zingeving en het innerlijke proces een centrale plaats in. Net als de retreat ‘Grip op je leven’ gaat deze retreat over een groeiend (zelf)bewustzijn. Iedereen heeft eigen ervaringen en kent zijn/haar eigen innerlijke kompas. Daarom weet uiteindelijk ook alleen de persoon in kwestie zelf wat hij/zij nodig heeft. Tijdens de retreat ‘Meer Zin in je leven’ ga je op creatieve wijze op (zelf)onderzoek uit!

Ontvangst

Op de maandag kun je vanaf half 10 binnenwandelen. Je ontvangt de sleutel van je kamer, kunt even rondkijken en een kop koffie drinken. Om half 11 start de kennismaking en ontmoet je de andere deelnemers en een ervaringsdeskundige peertrainer.

Programma Retreat ‘Meer Zin in je leven’

Reflectie
Iedere dag organiseert Enik bijeenkomsten om te reflecteren. Je hoort wat er bij anderen leeft en hebt de mogelijkheid om zelf te vertellen hoe jij alles ervaart. Je staat stil bij wie jij bent, wat je motivatie en je doelen zijn. Ook onderzoek je je manier van handelen, hoe je reageert op een bepaalde situatie en hoe dat voelt.

Bijeenkomsten over zingeving
Gedurende de midweek komen de volgende thema’s aan bod:

  • Verlangen naar meer zin
  • Crisis als kans
  • Een open hart
  • De moed om te zijn
  • Met Zin verder

Je vergroot je zelfbewustzijn door uitnodigende oefeningen. Je leert kijken via een ander perspectief. De gesprekken met elkaar helpen bij het reflecteren. Door te verwoorden wat er leeft, ontstaan er nieuwe verhelderingen en inzichten. Dit kan leiden tot nieuwe besluiten. Inspiratie van elkaar is daarbij erg van betekenis.

Je eindigt de week met het maken van een landkaart van je eigen pad en wensen. Daarna volgt de slotvraag: wat is jou de volgende stap om dichter bij jezelf of bij meer Zin uit te komen?

Mindfulness
Er zijn verschillende vormen van mindfulness toegevoegd, zoals een bodyscan, een stiltewandeling, een compassiebijeenkomst. Deze vormen lopen synchroon met de opbouw van het programma. De oefeningen helpen je bewust je aandacht naar het huidige moment te brengen, zonder te oordelen.

Waarom deze retreat ‘Meer Zin in je leven’?

Door in een andere omgeving met gelijkgestemden op te trekken, kom je tot nieuwe inzichten. Alle retraites van Enik zijn gericht op zelfhulp, peersupport en empowerment. Wij zorgen dat er voldoende ruimte is voor bezinning en reflecteren. In een retraite kun je je even helemaal op jezelf focussen en een stap maken in je herstelproces.

Door de focus op zingeving ga je na wat jou drijft, wat jou de persoon maakt die je bent, en waarom je bepaalde keuzes maakt. Door dicht bij jezelf te komen, kan je een basis ontwikkelen voor de richting die je op wilt in het leven.

Data en aanmelden

Kijk in het Programma wanneer welke Retreat start en vul het aanmeldformulier in.

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rond herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma