Peertrainer worden

Misschien heb jij een hobby of een passie die jou heeft geholpen in jouw herstelproces? Zou je graag anderen daarmee kennis willen laten maken? Het programma wordt ‘voor en door’ deelnemers ontwikkeld. Wil jij daar een vrijwillige bijdrage aan leveren? Laat het ons weten!

Samenstelling programma

Het gehele scholingsaanbod bij Enik wordt verzorgd door ervaringsdeskundige peertrainers. Een vast onderdeel tijdens de bijeenkomsten is het uitwisselen van ervaringen, van zowel de deelnemers als de peertrainers. Dit zijn ervaringen rondom psychische en/of verslavingsproblematiek. Op deze manier geven wij invulling aan de waarden gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Alle bijeenkomsten bij Enik bevatten de elementen herstel, zelfhulp en ervaringsdeskundigheid. Weet je niet zeker of jouw idee binnen dit programma past? Neem dan gerust contact op.

Commissie met een missie

Binnen Enik is een zelfhulp-programmacommissie druk in de weer om iedere periode weer een mooi programma samen te stellen. Zij komen tot mooie ideeën door contact met peertrainers, vrijwilligers, deelnemers en andere zorgaanbieders. De concepten worden getoetst aan de visie van Enik. Zijn ze passend, dan starten we een proces op om ze daadwerkelijk te realiseren en ga jij aan de slag als vrijwillige peertrainer.

Hoe deel je jouw idee?

De zelfhulp-programmacommissie heeft een Formulier opzetten scholingsaanbod Enik ontwikkeld om jou te helpen je idee vorm te geven. Ingevulde formulieren kun je per e-mail indienen (enik@lister.nl). Heb je vragen of wil je graag dat een Enik peertrainer een keer met je meekijkt? Laat het ons dan weten.

Programma’s

Enik heeft het jaar opgedeeld in drie delen:

  • voorjaar (vanaf 15 januari 2018 t/m eind juni 2018)
  • zomer (vanaf 16 juli 2018 t/m 24 augustus 2018)
  • najaar (10 september 2018 t/m eind december 2018)
Hoe ziet het programma er nu uit?
Actuele trainingen