Terug naar overzicht

Ship of Fools: Kunstgeschiedenis, Metaforen en Archetypes 16 sep Overvecht

Kunstwerken van Vincent van Gogh, Hieronymus Bosch en Nicolaes Witsen vertegenwoordigen opeenvolgend een psychologisch, sociologisch en spiritueel perspectief op waanzin. Zo is het beeldmotief Ship of Fools een metafoor voor ‘de waanzin van de maatschappij’, staat Amandelbloesem symbool voor persoonlijk herstel en passeren in de verschillende inspiratiebronnen de archetypes ‘nar’, ‘kunstenaar’ en ‘sjamaan’ de revue.

Tijdens 8 bijeenkomsten onderzoek je hoe beeldmotieven, metaforen en archtypes een rol spelen in je eigen herstelverhaal. Je deelt inspiratiebronnen met elkaar. Je gaat creatief aan de slag door tekeningen, collages en zines te maken. Naar aanleiding hiervan ga je op zoek naar eigen beeldmotieven, om deze vervolgens op intuïtieve wijze te vertalen naar een persoonlijke beeldende vorm.
Door middel van ‘beeldend nadenken’, het delen van ervaringen en inzichten is er ruimte voor zowel collectieve als individuele reflectie.

Deze werkgroep wordt georganiseerd in de context van het kunstproject ‘Ship of Fools II (Reflections on Madness) van Mitchel Breed. Dit project is opgenomen in de kunstroute Care Full, waarvan Hooggraven een van de locaties zal zijn. Op deze locatie zal Mitchel een eerste, experimentele kunstinstallatie in de bibliotheekruimte tentoonstellen.

Facilitators

Davor en Mitchel

Wanneer

8 vrijdagen, 10.00–12.30 uur, vanaf 16 september

Waar

Enik Recovery College, locatie Overvecht

Aanmelden

Vul onderstaand aanmeldformulier in.

Aanmeldformulier

Deze werkgroep is al gestart; je kunt je niet meer aanmelden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele Programma en meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief.