Terug naar overzicht

Workshop Over agressie gesproken: Het gevolg bepaal je zelf?

door De pleger in ons

We zijn allemaal wel eens boos op een ander. Dat is een goede graadmeter om te weten waar je grenzen liggen en die aan te geven. Het kan ook gebeuren dat je regelmatig zó boos wordt, dat je jezelf niet meer in de hand hebt. Dan slaat boosheid om in agressie. Die agressie is dan vaak gericht naar de mensen in je omgeving; je partner of je kinderen. Kortom, de mensen waar je van houdt. Daarna komt de spijt en het besef dat je het niet zo bedoelde. Je woorden werden zo scherp en hard dat je dingen hebt gezegd of geschreeuwd die de ander pijn deden. Je hebt misschien gedreigd of met spullen gegooid. Of ging je agressie zo ver dat je de ander fysiek pijn hebt gedaan? Je belooft jezelf en de ander dat het niet meer zal gebeuren en toch lukt het niet om je in te houden. Je hebt het echt geprobeerd maar steeds is er een reden waarom je toch weer boos wordt en jezelf daarin verliest. Je bent een pleger van huiselijk geweld. Dat voelt als onmacht.

Herken jij je hierin? En wil je meer grip en inzicht in hoe je je boosheid juist kunt omzetten in kracht? De bijeenkomsten worden gegeven door twee peers met ervaringskennis op dit gebied. Ze weten wat hen heeft geholpen en hebben hun ‘tools en inzichten’ verwerkt.

De workshopreeks Over agressie gesproken is alleen voor mannen en bestaat uit 4 losse workshops.
Deze workshop Het gevolg bepalen we toch voor een groot deel zelf? gaat over inzicht krijgen in wat je denkt, voelt en vervolgens doet.

www.deplegerinons.nl/workshops

Peer trainers

Moraad en Jurgen

Wanneer

vrijdag 25 september, 9.30–11.30 uur

Waar

Enik Recovery College, locatie Overvecht

Aanmelden

Vul onderstaand aanmeldformulier in.

Aanmeldformulier

Deze training is al gestart; je kunt je niet meer aanmelden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele Programma en meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief