College

Enik Recovery College biedt je de mogelijkheid om verder te werken aan je herstel. Dit ‘herstel’ gaat niet om ‘genezing’ van je ‘ziekte’, maar om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke ervaringen en ontwrichting, beter te leren omgaan met je kwetsbaarheden en om de regie over jouw leven weer in eigen hand te nemen. Kortom om persoonlijke ontwikkeling in eigen regie.

In contact met mensen met soortgelijke ervaringen (peers) ontwikkel je nieuwe kennis en vaardigheden. Door zelfonderzoek en uitwisseling van ervaringen ontdek je wat jou helpt om te herstellen en te groeien. In werkgroepen van circa 10 deelnemers leer je van elkaar, inspireer je elkaar en steun je elkaar (peer support). De bijeenkomsten worden begeleid door facilitators (meestal twee). Ook zij delen hun ervaringen, wat zorgt voor een gelijkwaardige, open sfeer.

Elk voorjaar, zomer en najaar start een nieuw programma. Het aanbod bestaat uit korte workshops, (wekelijkse) trainingen, herstelwerkgroepen en retreats (fulltime midweek training). Daarbij staan herstel en peer support telkens centraal, maar kent elke training zijn eigen insteek, thema’s en werkvormen. Zo kun je zelf kiezen welke aanpak het best bij jou past.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma