Nieuws

Enik IJsselstein i.v.m onderhoud gesloten

Locatie IJsselstein is nog gesloten tot en met week 26 (t/m 28 juni 2024)

Lees meer

Enik werkt mee aan netwerk van peer support steunpunten

Enik Recovery College / Lister werkt samen met andere U16 partijen (Utrecht en omringende gemeenten zoals Houten, Woerden en Zeist) om te zorgen voor een stedelijk en regionaal dekkend netwerk van peer support initiatieven. Daarmee wordt voldaan aan het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Lees meer

Functieomschrijving Peer Support Facilitator

Enik Recovery College heeft sinds kort een officiële functieomschrijving voor haar facilitators, namelijk Peer Support Facilitator A (MBO-4 niveau) en B (HBO-niveau). Hiermee hebben we een grote stap gezet in de positionering van de kwaliteit van peer support binnen herstelacademies.

Lees meer

Enik Nieuwegein – Tentoonstelling Vrouwen die muren afbreken – van 4 april t/m 26 juli 2024

Tot en met 26 juli is bij Enik de tentoonstelling te zien Vrouwen die muren afbreken. 10 verhalen en portretten van vrouwen die vandaag de dag figuurlijk muren afbreken.

Lees meer

Internationaal bezoek voor Enik Hoograven

Enik heeft de afgelopen weken gasten uit heel Europa ontvangen, waaronder leden van de WHO (World Health Organisation) Europe, Belgische collega’s van een herstelacademie uit Leuven en postgraduaat psychiatrisch verpleegkundigen van Hogeschool Vives Roeselare en betaalde ervaringswerkers uit psychiatrische ziekenhuizen.

Lees meer

Wegen voor omgaan met traumapijn: ervaringen met peer support en therapie

Hoe ga je om met diepe emotionele verwondingen? Wat zijn wegen om te helen? Herstelacademie Enik Recovery College biedt diverse werkgroepen aan over omgaan met de sporen van trauma in je dagelijks leven. Ontwikkeld en gefaciliteerd vanuit ervaringsdeskundigheid. Veel deelnemers aan deze groepen volgen daarnaast ook reguliere traumatherapie. In groepsvorm en/of individueel. Wat zoeken ze, […]

Lees meer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons actuele Programma en meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief.