Retreats

Een vijfdaagse trainingsmidweek met overnachting

Doorbreek de dagelijkse sleur en verruil die voor de inspirerende omgeving van een recovery college. Onderzoek wat belangrijk voor je is en kies het gereedschap dat voor jou persoonlijk het beste werkt. Laat je inspireren door anderen met gelijksoortige ervaringen in het leven als jij. Samen werk je aan je persoonlijke groei.

Het volgende filmpje geeft een indruk van Enik Retreat ‘Grip op je leven’:

 

‘Retreat betekent letterlijk: je terugtrekken. Een periode waarin je tijd neemt voor jezelf, om te reflecteren, te verdiepen, te vertragen’

Ruimte maken

Enik Retreat geeft je de kans om even weg te zijn van de ‘gewone’ wereld. Zo krijg je lucht om je wensen en verlangens in beeld te brengen, om levensvragen te bespreken, om te ontdekken waar je vast loopt in je huidige leven. De balans opmaken: Wat gaat goed? Wat zou ik willen verbeteren? Tijdens Enik Retreat kom je echt even tot jezelf. Je doet nieuwe energie op en gaat vol inspiratie naar huis.

Enik Retreat: een ervaring voor het leven

Een retraite in een recovery college betekent dat je samen met peers (gelijken) optrekt. Mensen die soortgelijke ervaringen in het leven hebben als jij. Het uitwisselen van ervaringen op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid staat hierbij centraal. Daarom kan je tijdens elke retreat deelnemen aan reflectiebijeenkomsten en mindfulness. Momenten om stil te staan bij je eigen gevoelens en gedachten. Natuurlijk is er tijdens iedere retreat ruimte voor ontspanning.

Twee varianten!

Naast de vaste peersupportonderdelen van een Enik Retreat, kun je kiezen tussen drie varianten. In de ene retreat focus je je meer op het maken van een persoonlijk herstelplan (WRAP), bij de andere ligt de nadruk meer op zingeving en je innerlijke proces en bij de derde ga je je eigen verhaal schrijven en vertellen.

1. Retreat ‘Grip op je leven’ (WRAP)

2. Retreat ‘Meer Zin in je leven’ (Zingeving)

3. Retreat ‘Op verhaal in vijf dagen’ (Schrijven en vertellen)

Lezen hoe deelnemer Conrad de retreat 'Meer Zin in je leven' ervaarde?
Ervaringsverhaal Conrad