Jouw training?

Ons programma wordt voor en door deelnemers ontwikkeld. Ben jij al goed bekend bij Enik en wil je een vrijwillige bijdrage leveren aan het programma? Bijvoorbeeld een workshop opzetten en/of faciliteren over een interessant en leerzaam onderwerp dat jou heeft geholpen in je herstelproces? Dan nodigen we je graag uit om je idee bij ons in te dienen! Onderaan deze pagina vind je de deadlines voor de verschillende cursusseizoenen.

Let op:

  • Het faciliteren van een training gebeurt op vrijwillige basis, je ontvangt dus alleen de vrijwilligersvergoeding.
  • Je kunt alleen facilitator worden als we je al wat langer rondloopt bij Enik en aan meerdere van onze trainingen hebt deelgenomen. We vinden het namelijk belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de werkwijze en het gedachtegoed van Enik en dat wij een beeld van jou hebben.

Werkplaats Zelfhulpprogramma

Binnen Enik is de Werkplaats Zelfhulpprogramma (WZP) verantwoordelijk voor het samenstellen van een goed programma, in samenwerking met facilitators, deelnemers en andere aanbieders. De Werkplaats toetst nieuwe ideeën aan de uitgangspunten van Enik en bekijkt of en hoe deze in het programma ingepast kunnen worden.

Het scholingsaanbod bij Enik Recovery College is gericht op herstel, peer support en het delen van ervaringskennis. Een vast onderdeel tijdens de bijeenkomsten is het uitwisselen van ervaringen. Alle trainingen worden verzorgd door facilitators die zelf ook ervaring hebben met psychische ontwrichting.

Weet je niet zeker of jouw idee binnen het programma past? Heb je vragen of wil je graag dat een facilitator eens met je meedenkt? Neem gerust contact op met de Werkplaats via zelfhulpprogramma-enik@lister.nl.

Aanvraag indienen

Gebruik onderstaand formulier om jouw idee voor een nieuw programmaonderdeel in hoofdlijnen op papier te zetten. Ook voor aanvragen van reeds goedgekeurd en/of bestaand aanbod vragen we je dit formulier in te vullen, zodat de relevante gegevens helder zijn voor de teams die ermee aan de slag gaan. Stuur het ingevulde formulier naar zelfhulpprogramma-enik@lister.nl.

De WZP draagt je aanvraag, na goedkeuring, zelf over aan het secretariaat voor de planning en aan het team communicatie voor de teksten op de website. Die teams nemen vanzelf contact met je op bij vragen en ter controle wanneer je training klaar is om in het programma te worden opgenomen.

NB Om snel te kunnen reageren en de aanvragen goed te kunnen verwerken verzoeken we je om voor je aanvraag altijd dit digitale formulier in te vullen. Bezoek altijd deze pagina voor de meest recente versie van het aanvraagformulier. Gebruik geen verouderd formulier en gebruik geen mailadressen van medewerkers, het secretariaat of communicatie. Dit geldt zowel voor nieuw als voor bestaand aanbod voor het programma. 
 

Klik hier voor: Aanvraagformulier (nieuw) programmaonderdeel Enik

 

Deadlines voor het indienen van je formulier

 Seizoen  Looptijd  Deadline
 Zomer 2023  juni t/m augustus  vrijdag 14 april
 Najaar 2023  september t/m december  2 maanden voor start van programma-onderdeel
 Kerst 2023  22 december 2023 t/m 5 januari 2024  vrijdag 20 oktober
 Voorjaar 2024  januari t/m juni  2 maanden voor start van programma-onderdeel

 

Heb je de deadline gemist? Dan kun je je voorstel alsnog inleveren. Als het idee wordt goedgekeurd, wordt het op z’n vroegst twee maanden na het inleveren ingepland. Zo is er nog genoeg tijd voor de teams om je aanvraag te verwerken en voor deelnemers om zich te oriënteren en in te schrijven.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma