Jouw training?

Heb jij een hobby of een passie die jou heeft geholpen in jouw herstelproces? Zou je graag anderen daarmee kennis willen laten maken? Ons Programma wordt ‘voor en door’ deelnemers ontwikkeld. Wil jij daar een vrijwillige bijdrage aan leveren? Laat het ons weten!

Samenstelling programma

Het gehele scholingsaanbod bij Enik wordt verzorgd door peer trainers met eigen ervaringskennis. Een vast onderdeel tijdens de bijeenkomsten is het uitwisselen van ervaringen. Dit zijn ervaringen rondom psychische en/of verslavingsproblematiek, van zowel de deelnemers als de peer trainers. Alle bijeenkomsten bij Enik zijn gericht op herstel, zelfhulp en ervaringskennis. Weet je niet zeker of jouw idee binnen dit programma past? Neem dan gerust contact op.

Enik deelt het jaar op in drie delen:

  • voorjaar (6 maanden – januari t/m juni)
  • zomer (1,5 maand – half juli t/m augustus)
  • najaar (4 maanden – september t/m december)

Programma-commissie met een missie

Binnen Enik is een commissie druk in de weer om iedere periode weer een mooi programma samen te stellen. Zij komen tot mooie ideeën door contact met peer trainers, vrijwilligers, deelnemers en andere zorgaanbieders. De concepten worden getoetst aan de visie van Enik. Zijn ze passend, dan starten we een proces op om ze daadwerkelijk te realiseren en ga jij aan de slag als vrijwillige peer trainer.

Hoe deel je jouw idee?

De zelfhulp-programmacommissie heeft een Formulier opzetten scholingsaanbod Enik ontwikkeld om jou te helpen je idee vorm te geven. Ingevulde formulieren kun je per e-mail indienen (enik@lister.nl). Heb je vragen of wil je graag dat een Enik peer trainer een keer met je meekijkt? Laat het ons dan weten.

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rond herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma