Jouw training?

Ons programma wordt voor en door deelnemers ontwikkeld. Wil jij daar een vrijwillige bijdrage aan leveren? Bijvoorbeeld een workshop opzetten en/of faciliteren over een interessant en leerzaam onderwerp dat jou heeft geholpen in je herstelproces? Dan nodigen wij je graag uit om je idee bij ons in te dienen! Onderaan deze pagina vind je de deadlines voor de verschillende cursusseizoenen.

Het scholingsaanbod bij Enik Recovery College is gericht op herstel, peer support en het delen van ervaringskennis. Een vast onderdeel tijdens de bijeenkomsten is het uitwisselen van ervaringen. Alle trainingen worden verzorgd door facilitators met gelijksoortige ervaring.

Programma-werkplaats (WZP)

Binnen Enik is de Werkplaats Zelfhulpprogramma (WZP) verantwoordelijk voor het samenstellen van een goed programma, in samenwerking met facilitators (betaald of vrijwillig), deelnemers en andere aanbieders. De Werkplaats toetst nieuwe ideeën aan de uitgangspunten van Enik Recovery College en bekijkt of en hoe deze in het programma ingepast kunnen worden.

Weet je niet zeker of jouw idee binnen dit programma past? Heb je vragen of wil je graag dat een facilitator een keer met je meedenkt? Neem gerust contact op met de werkplaats via zelfhulpprogramma-enik@lister.nl.

Aanvraag indienen

Gebruik onderstaand formulier om jouw idee voor een nieuw programmaonderdeel in hoofdlijnen op papier te zetten. Ook voor aanvragen van reeds goedgekeurd en/of bestaand aanbod vragen we je dit formulier in te vullen, zodat de relevante gegevens helder zijn voor de teams die ermee aan de slag gaan. Ingevulde formulieren worden naar het zelfhulpprogramma-enik@lister.nl doorgestuurd en verder verwerkt.

NB Om snel te kunnen reageren en de aanvragen te kunnen verwerken verzoeken we je om voor je aanvraag altijd dit digitaalformulier in te vullen . 

De WZP draagt je aanvraag, na goedkeuring, zelf over aan het secretariaat voor de planning en aan het team communicatie voor de teksten op de website. Die teams nemen vanzelf contact met je op bij vragen en ter controle wanneer je training klaar staat om in het programma te worden opgenomen. We verzoeken je om geen oude formulieren en/of aanvragen los te mailen naar medewerkers van Enik en gebruik voor vragen dus geen persoonlijke mailadressen, het secretariaat en/of communicatie. Dit geldt zowel voor nieuw als voor bestaand aanbod voor het programma.. Bezoek altijd deze pagina voor de meest recente aanvraagformulier.

 

Klik hier voor: Aanvraagformulier (nieuw) programmaonderdeel Enik

 

 

Deadlines voor het indienen

 Programma  Looptijd  Indienen vóór
 Voorjaar 2023  januari t/m mei  vrijdag 3 november 2022
 Zomer 2023  juni t/m augustus  vrijdag 31 maart
 Najaar 2023  september t/m december  vrijdag 30 juni
 Kerst 2023  vrijdag 22 december 2023 t/m 5 januari 2024  vrijdag 20 oktober

 

Heb je de deadline gemist? Dan kun je je voorstel alsnog inleveren. Als het idee wordt goedgekeurd, wordt het op z’n vroegst twee maanden na het inleveren ingepland. Zo is er nog genoeg tijd voor de teams om je aanvraag te verwerken en voor deelnemers om zich te orienteren en in te schrijven.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma