Social living

Social living is ‘huisvesting-plus’. Vijftien studenten van de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht bewonen vleugels van het recovery college. Zij volgen uiteenlopende studies. De studenten huren een kamer en verrichten daarnaast verschillende hand- en spandiensten. Ze helpen bijvoorbeeld een handje mee in het Sociaal Trefpunt, organiseren een bijeenkomst of verrichten communicatiewerkzaamheden. Enik is een inspirerende omgeving, waarin studenten de vrijheid krijgen om hun eigen ideeën in te brengen. Op die manier dragen zij een steentje bij aan het succes van het Recovery College.

Uitgelicht
'Wonen in een bijzondere omgeving'

Meerwaarde

Jongeren komen in contact met mensen die herstellende zijn van diverse kwetsbaarheden. Er is best vaak herkenning, of er ontstaat begrip. Dit vermindert stigma in de samenleving. Studenten krijgen de kans om zich maatschappelijk in te zetten en zich persoonlijk te ontwikkelen.

De woningen

In het Recovery College zijn drie ‘studentenhuizen’ gevestigd bestaande uit vijf kamers per huis. De kamers zijn 18m2 en beschikken over een wastafel. Elk huis heeft een keuken met een grote leefruimte. Voor mannen en vrouwen zijn de toiletten en douches gescheiden.

Aanmelden

Inmiddels zijn alle kamers in gebruik genomen. Mocht er weer een plaatsje vrij komen, dan wordt dit via de website van de SSH gecommuniceerd.

Lees het interview met studente Vera
Lees interview