Werken bij Enik

Vrijwilligerswerk

Wil je iets zinvols doen met je tijd, meer structuur in je week, ervaringsgenoten leren kennen en onderdeel uitmaken van een team van betrokken vrijwilligers? Bij Enik zijn er volop mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Let wel: Enik biedt geen dagbesteding. Je werkt vanuit je eigen motivatie om te herstellen.

Ondersteuning vindt plaats via peer support. Je bepaalt in overleg hoe je aan je herstel wilt werken door middel van de activiteiten die je bij Enik oppakt. Zelf of samen met een van onze coördinatoren kun je doelen opstellen, zoals een beter dagritme, contact maken, steun ervaren, je minder eenzaam voelen enzovoorts. Als vrijwilliger bij Enik help je ook bij te dragen aan het herstel van anderen.

Hieronder een overzicht van onze vrijwilligersfuncties. Via de link die erbij staat kun je een contactpersoon mailen voor meer informatie of aanmelding.

In Hoograven

In Houten

  • gastpeer (gastheer/gastvrouw/gastpersoon) (vacature voor maandag, dinsdag en/of donderdag) of facilitair medewerker/schoonmaker: Marit Wunderink.

In IJsselstein

  • gastpeer (gastheer/gastvrouw/gastpersoon) (vacature) of facilitair medewerker/schoonmaker (vacature): Miranda van den Broek.

In Nieuwegein

In Overvecht

 

Vrijwilligersvergoeding

Als vrijwilliger bij Enik ontvang je een vrijwilligersvergoeding van €2,25 per uur.

 

Activiteiten of werkgroepen faciliteren

Zou je graag willen helpen met het faciliteren van een training? Of wil je zelf een idee voor een training indienen? Dan kun je contact opnemen met iemand van onze Werkplaats Zelfhulprogramma om de mogelijkheden te bespreken.

Let op:

  • Het faciliteren van een training gebeurt op vrijwillige basis, je ontvangt dus alleen de vrijwilligersvergoeding.
  • Je kunt alleen facilitator worden als we je al wat langer rondloopt bij Enik en aan meerdere van onze trainingen hebt deelgenomen. We vinden het namelijk belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de werkwijze en het gedachtegoed van Enik en dat wij een beeld van jou hebben.

 

Betaald werk

Zie voor vacatures voor betaald werk bij Enik de vacaturebank van Lister.

Een open sollicitatie kun je sturen aan enik@lister.nl.

 

Stageplaatsen

Zie voor mogelijke stageplaatsen de pagina Een stage bij Lister.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma