Werken bij Enik

Vrijwilligerswerk

Wil je iets zinvols doen met je tijd, meer structuur in je week, ervaringsgenoten leren kennen en onderdeel uitmaken van een team van betrokken vrijwilligers? Bij Enik zijn er volop mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Let wel: Enik biedt geen dagbesteding. Je werkt vanuit je eigen motivatie om te herstellen.

Ondersteuning vindt plaats via peer support. Je bepaalt in overleg hoe je aan je herstel wilt werken door middel van de activiteiten die je bij Enik oppakt. Zelf of samen met een van onze coördinatoren kun je doelen opstellen, zoals een beter dagritme, contact maken, steun ervaren, je minder eenzaam voelen enzovoorts. Als vrijwilliger bij Enik help je ook bij te dragen aan het herstel van anderen.

Hieronder een overzicht van onze vrijwilligersfuncties. Via de link die erbij staat kun je een contactpersoon mailen voor meer informatie of aanmelding.

In Hoograven

In Houten

  • gastheer/-vrouw (vacature) of facilitair medewerker/schoonmaker: Michelle Boogaert.

In IJsselstein

  • gastheer/-vrouw (vacature) of facilitair medewerker/schoonmaker (vacature): Sanne van Gulijk.

In Leidsche Rijn

In Nieuwegein

In Overvecht

In Woerden

 

Activiteiten of werkgroepen faciliteren

Soms heb je deelgenomen aan een werkgroep of training en spreekt dit onderwerp je zo aan, dat je graag wilt helpen de training te faciliteren. Neem dan gerust contact op met iemand van onze Werkplaats Zelfhulprogramma om samen de mogelijkheden te bespreken.
Ook ben je van harte welkom om een eigen idee voor ons programma in te dienen.

Betaald werk

Zie voor vacatures voor betaald werk bij Enik de vacaturebank van Lister.

Een open sollicitatie kun je sturen aan enik@lister.nl.

Stageplaatsen

Zie voor mogelijke stageplaatsen de pagina Een stage bij Lister.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma