Partners

Lister

Enik Recovery College is een initiatief van Lister, een regionale instelling beschermd wonen. Lister biedt begeleiding thuis en wonen met zorg aan mensen vanaf 18 jaar met ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblematiek en zorgvragen op het gebied van wonen. De begeleiding van Lister is herstelondersteunend en gericht op ontwikkeling.

Enik Recovery College werkt samen met de volgende partijen:

 


Herstel op Poten

Dafne Rademakers van Herstel op Poten biedt op de dinsdagochtend en vrijdagmiddag trajecten aan bij Enik Recovery College. Kijk voor haar aanbod bij het Programma.

Lees hier een interview met Dafne.

 


Stut Theater

Stut Theater maakt theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de verhalen en ervaringen van onze spelers. Dit zijn geen professionele acteurs, maar mensen die niet of nauwelijks met theater te maken hebben en die hun eigen verhaal willen delen.

Stut Theater en Enik Recovery College bieden samen theaterworkshops aan. Kijk bij het Programma voor data.

 


AltrechtlogoAltrecht

Samen met Altrecht organiseert Enik maandelijks bijeenkomsten voor jongvolwassenen. Het Ervaringscafé  In ons programma vind je dit terug met de filter “voor jongvolwassenen”. Ook organiseren we bijv. themabijeenkomsten;

Hoor je stemmen? Of zie je dingen die anderen niet zien? Enik Recovery College en Altrecht bieden samen een luisterend oor. Tijdens deze themabijeenkomst voor jongvolwassenen staat  ‘hulpverlening’ centraal. Ben je nieuwsgierig naar hoe hulpverlening met bijzondere belevingen omgaat? Er is iemand van Altrecht ABC (afdeling voor jongeren met een psychosekwetsbaarheid) aanwezig om je vragen te beantwoorden en je kunt je verdiepen in het aanbod van Altrecht. Ook zijn er peers (gelijkgestemden) om ervaringen uit te wisselen over hulpverlening en bijzondere belevingen. Veel mensen hebben wel eens bijzondere belevingen. Sommige mensen gaan hier prima mee om. Er zijn ook mensen die er last van hebben of die zich er zorgen om maken.

Iedereen die dat wil, kan hierover bij Enik in gesprek op basis van peer support. Bijvoorbeeld bij het Steunpunt Stemmen Horen.

Meer informatie Altrecht ABC:

Cursusaanbod Enik:

 


Steunpunt Stemmen Horen

Stemmen horen komt over de hele wereld voor. Het is afhankelijk van de cultuur of dat als iets positiefs of negatiefs gezien wordt. Bij Steunpunt Stemmen Horen Utrecht kun je informatie en ondersteuning krijgen op het gebied van (leren omgaan met) stemmen horen.

Samen met Enik organiseert Steunpunt Stemmen Horen Utrecht regelmatig bijeenkomsten op diverse Enik locaties; onder andere Herstelwerkgroepen Stemmen Horen, de cursus “omgaan met stemmen horen”, introductieworkshops “stemmen horen”. Je vindt dit terug in ons programma. Tevens is er om de week op woensdag in de even weken van 13.00 tot 16.00 uur op de 2e verdieping van Enik Hoograven een inloopspreekuur in onze infotheek. Kom gerust eens langs, dat kan zonder afspraak.

Tot binnenkort!

Lees interview met Maya en René

 


Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma