Uitleg over Programma

Inschrijven

 • Inschrijven kan vanaf één maand voor de start van een werkgroep, training, workshop of retreat (programma-onderdeel). Onderaan de beschrijving van elk programma-onderdeel staat vermeld wanneer de inschrijving open gaat.
 • Het is niet mogelijk je op de wachtlijst te zetten voor een programma-onderdeel voordat de inschrijving op de website opengaat. Dit om iedereen gelijke kansen te bieden.
 • Is een programma-onderdeel vol? Mail dan de details van dat programma-onderdeel met je naam, e-mailadres, telefoonnummer en postcode naar enik@lister.nl. Dan zetten we je op de wachtlijst en informeren we je zodra er een plaats vrijkomt.
 • Wachtlijsten schuiven niet door naar de volgende keer dat hetzelfde programma-onderdeel gegeven wordt. Als je een programma-onderdeel op een andere datum wilt volgen, dien je je opnieuw aanmelden.
 • Herstelwerkgroepen hebben een looptijd van één seizoen. Wil je nog een keer deelnemen aan dezelfde herstelwerkgroep in het volgende seizoen? Dan dien je je opnieuw aan te melden.

Welke activiteit?

Programma Aanbod

 • Gebruik de (zoek)filters voor specifiek aanbod uit een categorie (zie hieronder) of bij een bepaalde locatie.

Kosten

 • Onze werkgroepen, trainingen en workshops zijn gratis te volgen. Wel vragen we onder andere je postcode om terug te koppelen aan onze subsidieverstrekker, de gemeente Utrecht. Dit gebeurt uiteraard geanonimiseerd en conform de A.V.G.-wet.
 • Bij retreats gelden andere voorwaarden, deze staan hier vermeld.

Afzeggen

 • Kun je om wat voor reden dan ook niet naar een programma-onderdeel komen? Laat het ons z.s.m. weten met een antwoord/reply op de uitnodigingsmail, dan weten we meteen over welk programma-onderdeel het gaat. Hierna zetten we de plek open voor anderen.

Hulp bij inschrijven

 • Vind je digitaal inschrijven lastig of heb je vragen over het programma? Bezoek dan een JIJenIK, dan helpen we je met je vragen of om je in te schrijven via een computer op de locatie.

Zoeken

 • Op de pagina Programma kun je via de zoekfunctie onder ‘Filters’ zoeken naar aanbod dat nog moet starten.
 • Zoek je informatie over reeds gestarte of oude programma-onderdelen? Gebruik dan het rode vergrootglas rechtsboven in de hoek (desktop) of via de menuknop ‘zoeken’ op je mobiel.

Om de juiste training te vinden die bij jou past, kun je op verschillende manieren zoeken.

Zoek op categorie:

Leefstijl
Zorg goed voor je lichamelijke en mentale gezondheid in je dagelijks leven. Wat wil en kan je zelf doen?

Ontmoeting en Inspiratie
Tref elkaar, deel ervaringen en (h)erken elkaars herstelprocessen. Waar haal jij bezieling uit?

Persoonlijke ontwikkeling
Groei verder in je herstel en als mens. Wat wil je leren?

Welbevinden en Zingeving
Ontdek wat jou helpt om je beter te voelen en geef betekenis aan je (wel)zijn. Hoe wil jij je leven vorm geven?

Omgaan met
Gun jezelf en anderen de moed en de ruimte om uit te wisselen over complexe thema ’s in het leven. Hoe wil jij hiermee omgaan?

Retreat
Laat je een midweek lang inspireren en krijg op een ontspannen manier meer inzicht in een thema dat belangrijk voor je is. Welke Retreat past bij jou?

Bekijk alle trainingen over leefstijl
Bekijk alle trainingen over ontmoeting & inspiratie
Bekijk alle trainingen over persoonlijke ontwikkeling
Bekijk alle trainingen over welbevinden & zingeving
Bekijk alle trainingen over ‘Omgaan met…’
Bekijk alle retreatweken

 

 

 

 

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma