Terug naar overzicht

Enik Recovery College is jarig!

18 mei 2020

Vandaag, achttien mei 2020, bestaat Enik Recovery College vijf jaar! Zij is de eerste en daarmee de langst bestaande herstelacademie van Nederland. Mensen die te maken hebben (gehad) met psychische ontwrichting en/ of verslaving zijn bij Enik meer dan welkom om peer support groepen te volgen, zelfhulp te ontwikkelen en om zelf te leren faciliteren.

Enik wordt 100 procent gerund door peers: iedereen bij de herstelacademie heeft gelijksoortige ervaringen op het gebied van psychiatrie of verslaving én met het tonen van veerkracht. Enik biedt een bijzondere omgeving waarin ervaring met ontwrichting minder ‘gek’ en eerder ‘normaal’ is, en waar respect en gastvrijheid voorop staan. Initiatiefnemers van Enik Recovery College zijn Martijn Kole en Ton Verspoor.

In de vijf jaar dat Enik bestaat is het aantal deelnemers opgelopen van 500 naar 2000. Er zijn drie locaties; een in Utrecht Hoograven, een in Utrecht Overvecht en een in Houten. Onze kwartiermakers onderzoeken de mogelijkheid voor uitbreiding in IJsselstein en Nieuwegein. Ook het programma van de herstelacademie zal zich verder uitbreiden en blijven ingaan op actuele ontwikkelingen in de samenleving.
Tot slot een reactie van een deelnemer: “Enik was voor mij thuiskomen, voor het eerst in mijn leven kunnen zijn met gelijkgestemden en eindelijk worden gehoord & gezien en het mogen ontdekken van nieuwe talenten in mijzelf.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma