Terug naar overzicht

Enik Recovery College wint Douglas Bennett Award 2021

18 november 2021

De Douglas Bennett Award 2021 is vandaag uitgereikt aan Enik Recovery College. De Award bestaat uit een kunstwerk, een oorkonde en een geldbedrag. De prijs wordt door Kenniscentrum Phrenos toegekend aan een project of initiatief rond kwaliteitsverbetering van herstelondersteuning van mensen met ernstige psychische aandoeningen.

Het kunstwerk van de Award is een keramieken schaal met daarin een met goud herstelde barst. Dit verwijst naar Kintsugi, de het Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. Het idee is dat iets wat gebroken is, ook weer te maken is en mooi kan zijn. Het kunstwerk is gemaakt door Margo van Strijp van The Living Museum Project, een project voor kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid.

De jury koos uiteindelijk voor Enik Recovery College omdat het volgens haar een grote inspiratiebron is voor anderen in Nederland en zich telkens weer blijft doorontwikkelen en vernieuwen. “Het betreft een unieke voorziening buiten de ggz met een geheel eigen visie op wat kwetsbare mensen nodig hebben om weer op te kunnen krabbelen. Zij zijn koploper in hun visie én in het realiseren van een zeer uiteenlopend aanbod aan herstelactiviteiten, die in nauwe samenwerking met deelnemers worden opgezet en uitgevoerd.”

Nieuwsbericht Phrenos

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma