Terug naar overzicht

Feestelijke opening Enik Overvecht

De opening van Enik Overvecht donderdag 29 november was een succes. Het gebouw aan de Neckardreef in Overvecht was bomvol. Zo’n 300 man kwam op het evenement af. Tijdens de inloop stonden onze peer trainers achter kraampjes klaar om iedereen over hun cursus te informeren.

Toekomst

Halverwege de middag vertelde psychiater Jim van Os over het belang van een Recovery College, zelfhulp en peer support binnen de geestelijke gezondheidszorg. Volgens de psychiater hebben herstelacademies de toekomst en zullen er nog vele volgen in Nederland. Tijdens zijn praatje was het zo druk dat zelfs mensen in de gang moesten staan.

Toffe peer

De officiële opening werd verricht door Toke Tom, themadirecteur Sociaal Domein bij de Gemeente Utrecht. Zij onthulde een platte reuzenpeer. Nu is iedereen bij Enik Overvecht al een toffe peer en vandaag kon onze fotograaf dat op de gevoelige plaat vastleggen.

Masker

Als toegift gaf ‘Stut & ik’ een kort toneeloptreden. Stut Theater en Enik Overvecht bieden samen als ‘Stut & ik’ elke woensdagmiddag theaterworkshops aan. Voor de opening hadden ze een mooie voorstelling gemaakt. Vijf gemaskerde peers stonden, liepen en sprongen in de menigte. Gedurende de voorstelling zette ieder zijn masker af. De toneelgroep gaf hiermee de boodschap af dat iedereen zijn masker bij Enik mag laten vallen.

Meer lezen

Reportage in tijdschrift Deviant

Wil je weten welke cursussen we aanbieden?
Trainingen Enik Overvecht