Terug naar overzicht

Fototentoonstelling bij Enik te Nieuwegein

Donderdag 9 maart

Een fototentoonstelling van Michael Galiart is vanaf 30 maart bij Enik te Nieuwegein te bewonderen. De expositie zal geopend worden met een feestelijke aftrap met een hapje en drankje in het Sociaal Trefpunt. Michael is zelf bekend met sombere en euforische gevoelens. Hij portretteerde bezoekers en vrijwilligers van Enik die op wat voor manier bezig waren met persoonlijk herstel.

“Gedurende mijn depressie ben ik samen met mijn begeleider van Lister op zoek gegaan naar waar mijn vuurtje weer van ging branden. Samen besloten we een fotoproject op te zetten,” vertelt de fotograaf. In een tijdsbestek van een half jaar brachten Michael en zijn begeleider bezoeken aan Enik Recovery College.

“Tijdens het fotograferen ontstond er een concentratie die ik heel lang niet had gehad. Ik was een moment niet bezig met mijn depressie, maar met het vastleggen van de geportretteerde. In de wisselwerking ontstond een kwetsbaarheid die tegelijkertijd een kracht liet zien van de geportretteerden.”

Het resultaat is te zien in de fototentoonstelling vanaf donderdag 30 maart 16.00 uur in het Sociaal Trefpunt van Enik Recovery College, locatie Nieuwegein. Aanmelden voor de opening is niet nodig.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma