Terug naar overzicht

Nieuws over programma

Danny van der Spek Senior administratief medewerker Back-Office

De zomer komt eraan. Vanaf nu gaat Enik de inschrijving anders doen zodat meer mensen kans maken op een plekje bij een werkgroep. I.p.v. dat alle inschrijvingen in één keer open staan voor aanmelding, gaat Enik dat nu verspreiden. Er verschijnt geen folder. Houd daarom onze website in de gaten voor aankondiging van programmaonderdelen.  

 

Danny van der Spek, medewerker van het Secretariaat en team Communicatie licht toe:

“Ruim zes jaar geleden was er slechts één locatie van Enik. Op deze locatie werden zestien cursussen aangeboden. Inmiddels kent de herstelacademie zeven locaties en biedt peer support en Enik- programma aan in Zeist en omgeving. Het afgelopen jaar gaven wij op al onze locaties een kleine duizend werkgroepen. Enik wordt groter. Het programma breidt enorm uit. Ook het animo voor Enik blijft groeien. Het is fantastisch dat zoveel mensen naar Enik komen en veel aan zelfhulp hebben, maar het is niet wenselijk dat alle werkgroepen op onze website altijd direct vol zitten. Veel mensen geven aan achter het net te vissen. Daarom willen wij af van onze oude manier om op drie vaste momenten cursussen open te zetten voor inschrijvingen. Enik kiest ervoor om – net als bij de Retreats – een paar weken voor de start van werkgroepen deze open te zetten voor inschrijving en geen folder meer te maken. 

Door op veel verschillende momenten aanbod te plaatsen op onze website, hopen wij dat meer deelnemers kans maken op een plek tijdens een cursus. Ook hopen wij dat deze verandering helpt te voorkomen dat deelnemers zich inschrijven voor iets over 4-6 maanden, maar als puntje bij paaltje komt toch niet kunnen deelnemen. Zeker omdat meer mensen willen deelnemen aan het programma dan dat er plekken zijn. Terwijl in de praktijk er door onverhoopte afwezigheid van deelnemers nog wel eens een plekje vrij is. 

Dankzij de geautomatiseerde uitnodigingen laten veel mensen ons gelukkig weten wanneer ze onverwachts niet kunnen komen, deze plekken worden dan gevuld met geïnteresseerden van de wachtlijst of worden direct weer opengezet voor anderen. Nog een reden om af en toe op de website te kijken naar aanbod dat bij jou past!

Een ander voordeel is dat het proces achter de schermen versnelt. Een soepelere samenwerking tussen de Werkplaats Zelfhulpprogramma, het Secretariaat en Team Communicatie. Een tip? Houd onze website in de gaten om je te oriënteren en in te lezen op ons aanbod. We voegen trainingen geleidelijk toe en hopen zo nog meer deelnemers te mogen ontvangen bij onze herstelacademie!”

Uitleg over Programma

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma