Terug naar overzicht

Nieuwsbrief over onderzoek naar Enik

Het Trimbos-instituut en Tilburg University zijn in nauwe samenwerking met Enik Recovery College in oktober 2021 gestart met een vierjarig onderzoek naar herstelacademies. Er wordt onderzocht wat herstelacademies voor deelnemers betekent, of deelname (kosten-)effectief is, wat Nederlandse herstelacademies kenmerkt en hoe er beter kan worden samengewerkt met organisaties in het zorglandschap (zoals gemeente, zorgverzekeraars, huisartsen, wijkteams). 

De onderzoeksgroep verstuurt ieder half jaar een nieuwsbrief om geïnteresseerden op de hoogte te houden over wat er al gedaan is en wat er nog gaat gebeuren. Ook komt de samenwerking tussen hoofdonderzoeker Marloes van Wezel en leden van de POP-groep (Peer Onderzoekers Perspectief) aan bod. De POP-groep bestaat uit co-onderzoekers die als deelnemer/vrijwilliger bij Enik betrokken zijn en in iedere stap van het onderzoek meedenken en werken.

Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je aan! (Natuurlijk kan je je altijd weer afmelden)

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma