Terug naar overzicht

Programma tijdens zomer

Vanaf maandag 3 juli start een zomerprogramma met volop activiteiten, workshops, introducties en werkgroepen bij al onze locaties. Ontwikkeld en gefaciliteerd door enthousiaste mensen die zelf hebben ondervonden wat helpt in herstel en dit graag verder onderzoeken met ervaringsgenoten (peers). Deze zomer kun je ook een inspirerend zelfhulpprogramma in Zeist en Woerden volgen.

In Woerden kan je diverse kennismakingsworkshops volgen, zoals Introductie Enik Recovery College op 13 of 27 juli. Tijdens deze workshop maak je kennis met wat een Recovery College is en kun je je oriënteren op mogelijkheden voor herstel.

Heb jij weleens het gevoel dat je er niet bijhoort? Wellicht is Weg van de ‘underdog’-rol op 10 juli in IJsselstein iets voor je om te onderzoeken waar dit gevoel vandaan komt.

Tijdens Vertrouwen in Houten op 31 juli of 24 augustus onderzoek je hoe je (weer) moed, hoop en kracht kan vinden om vertrouwen te hebben in je eigen herstelproces.

Wil je liever over je herstel praten en tegelijkertijd spelletjes spelen? Kom dan naar de Spelletjesmiddag op 11 juli in Nieuwegein.

Je kan ook creatief aan de slag met Steun in beeld op 18 juli in Overvecht waarbij schrijf-, teken- en imaginatie-opdrachten gebruikt worden om je steunomgeving in kaart te brengen.

In Zeist kan je 12 juli de film Crazywise bekijken. De documentaire toont een ander perspectief op psychose en bijzondere zintuiglijke ervaringen. Na afloop is er een dialoog.

Wil je er een week helemaal uit en met jezelf aan de slag? Wees dan welkom op Retreat Zingeving op 3 juli Retreat WRAP of op 17 juli in Hoograven. Een retreat is een meerdaags intensief programma inclusief maaltijden en overnachting.

Het programma voor augustus volgt binnenkort. Verder is er deze zomer bij Enik in Overvecht een Open Week (28 augustus tot en met 1 september). Deze dagen zijn voor bezoekers uit de wijk Overvecht en bedoeld als wederzijdse kennismaking en om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Houd onze website in de gaten voor verdere berichtgeving. Zorg ook tijdens de zomer goed voor jezelf.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma