Terug naar overzicht

Retreat over zelfcompassie in de maak

Overnachten in een sfeervolle kamer bij Enik Recovery College in Hoograven… Dat kan tijdens Retreats, waarbij je meerdere dagen achter elkaar een programma volgt om zelf weer meer regisseur van je eigen leven te worden. Er is een nieuwe Retreat over zelfcompassie in de maak die van 11 tot en met 15 september wordt aangeboden bij de herstelacademie aan de Vaartscherijnstraat 51. Nils Hoek, één van de initiatiefnemers: “Het gaat niet alleen om het ontwikkelen van bewustheid voor jezelf, maar ook hoe je vorm kunt geven aan bewust leven vanuit een vriendelijke houding.”

Een Retreat bestaat uit een groep van gemiddeld acht deelnemers. Dit zijn allemaal peers – mensen met gelijksoortige ervaringen met ontwrichting. Het delen op basis van gelijkwaardigheid staat centraal. Het volgen van een Retreat betekent dus niet alleen bijkomen en uitrusten, tijdens een Retreat werk je juist hard aan jezelf in een prettige, veilige omgeving. Inmiddels zijn er vier varianten waarbij je een midweek bij Enik overnacht: Retreat WRAP, Retreat Zingeving, Retreat Schrijven en vertellen en Retreat Traumasporen. Bij de vijfde variant, De helende kracht van aandacht, volg je een driedaags programma. Dit is ook een nieuwe variant om aan jezelf te werken.

Nils: “Deze Retreat kan deelnemers ondersteunen hoe je met aandacht in balans blijft. Dat betekent niet dat alles ineens leuk wordt, maar het gaat erom dat je met mildheid tegemoet treedt wat je tegenkomt in je leven. Dus ook vervelende dingen en gebeurtenissen.”

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma