Terug naar overzicht

Vijf vogels in volière Enik Dierenweide

12 augustus 2021

De Enik Dierenweide op locatie Hoograven heeft sinds kort vijf vogels erbij: drie kanaries en twee kleurrijke gouldamadines. Ze komen uit het huis van Dylan Peters, facilitator en coördinator bij Enik. Dylan: “Omdat ik ging samenwonen, konden mijn vogels niet meeverhuizen.” Samen met Eric en Rico (medewerkers Dierenweide) kwam Dylan op het idee om de vogels bij Enik onder te brengen. Vervolgens hebben Eric en Rico hiervoor een prachtige volière gebouwd.

De zangvogels en prachtvinken hebben Dylan in zijn herstel geholpen. “Mijn gedachten kwamen tot rust door ze te verzorgen en te genieten door naar ze te kijken hoe ze met zichzelf en elkaar bezig waren. Ik hoop dat de vogels anderen hetzelfde brengen als wat ze mij hebben gebracht.” De komende tijd zal Dylan de vogels zelf nog verzorgen zodat de dieren langzaam aan de nieuwe peer verzorgers en Enik kunnen wennen.

Wees welkom om de nieuwe gevleugelde bewoners te bewonderen. De Enik Dierenweide is elke werkdag geopend van 9.30 tot 16.30 uur.

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma