Terug naar overzicht

Vrijwilligers gezocht voor de locaties Enik Houten en Nieuwegein

Enik Houten en Nieuwegein zijn opzoek naar vrijwilligers o.a. voor Gastpeerschap, JijenIk en co-facilitators.

JijenIK:

Mensen kunnen bij JIJenIK terecht voor informatie, voor een gesprek of om er gewoon te zijn. En dan in omgekeerde volgorde. Een plek om te zijn, een plek om je verhaal te doen en naar de
verhalen van anderen te luisteren. Een plek om informatie over Enik te krijgen, waar Enik voor staat, en wat Enik biedt op het gebied van zelfhulp, peersupport en herstel. Informatie die is
gebaseerd op kennis over, maar ook eigen ervaringen met Enik.

Werken bij JijenIk ( Functiebeschrijving)
Als vrijwilliger bij JijenIk draag jij ook bij aan de sfeer en de kernwaarden die Enik uit wil dragen. Vanuit je eigen ervaring weet je hoe belangrijk een verdraagzame en warme omgeving is voor
mensen, hoe iemand behoefte kan hebben aan een luisterend oor of om er gewoon te zijn. Vanuit JIJenIK draag je daar graag aan bij. In het bijzonder ben je aanspreekpunt voor de mensen die meer informatie over Enik willen, over de achtergrond, over het programma, over wat je er aan kunt hebben. Ook mensen die vrijwilligerswerk bij Enik zouden willen doen, kun je op weg helpen. Als mensen dat willen, denk je met hen mee over wat zij binnen Enik zouden kunnen vinden of doen. En helpt ze verder op weg.
Je weet en kunt niet alles meteen, natuurlijk. Binnen JijenIk kun je leren wat je nodig hebt, en is er ruimte je eigen stijl verder te ontwikkelen.

Wat vragen we van een JijenIk-vrijwilliger (profiel):
1. Je voelt je verbonden met Enik, waar het voor staat en wat het biedt. Je wilt ook graag werken vanuit je eigen ervaringen, en wil daar meer van leren.
2. Je vindt het fijn om mensen te ontvangen, ze welkom te laten voelen, en aan te sluiten bij waar zij behoefte aan hebben.
3. Je vindt het leuk om contact met mensen te hebben. Gewoon voor een goed gesprek, maar ook om ze informatie te geven en met ze mee te denken, mochten ze dat willen. En je doet dit graag mede vanuit je eigen ervaringen. Daar wil je je ook verder in ontwikkelen.
4. Je werkt graag samen met anderen, en wil je daar verder in ontwikkelen. (werken in en vanuit een team; afspraken maken en nakomen; planning; feedback; …)
5. Je wilt je eigen kennis over Enik, en je eigen ervaring met het aanbod graag inzetten én uitbreiden voor je werk bij JIJenIK. Zowel wat betreft de achtergrond en de kernwaarden van Enik, als over het trainingsaanbod en het vrijwilligerswerk.
6. Je wilt en kunt wekelijks minimaal 3 uur aan JIJenIK besteden.

Wat bieden Enik en JIJenIK je als vrijwilliger:
1. Prettig en zinvol werk, waarin je kunt zijn wie je bent en kunt groeien als je dat wilt.
2. Een warme en verdraagzame werkplek die ruimte biedt aan wie je bent, inclusief je eigen ervaringen, mogelijkheden, ontwikkeling, herstel, et cetera, én inclusief de ruimte die je nodig hebt bij je herstel.
3. Met peers als collega’s, zowel vrijwilligers als betaalde krachten, en veel ruimte voor peersupport over en weer.
4. Een introductie/trainingsprogramma voor nieuwe vrijwilligers(?); mogelijkheden tot intervisie; gerichte ondersteuning, indien gewenst, bij het vrijwilligerswerk.
5. Een bescheiden maar altijd prettige vrijwilligersvergoeding.

Co-facilitators
Daarnaast zoeken we ook vrijwillige co-facilitators voor onder andere de Enik waarden en Introductie Enik workshops.
Als vrijwillige co-facilitator werk je samen met de Peer Support Facilitator vanuit gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Je biedt zelfhulp aan deelnemers in de vorm van workshops, bijeenkomsten en reeksen. Je kunt ook eigen thema’s aandragen in het Enik programma.

Meer informatie nog?

Heb je interesse? of ken je iemand? Neem dan contact op met:

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma