Terug naar overzicht

Zelfhulp tijdens Corona-crisis

Online zelfhulp

Omdat ons Sociaal Trefpunt is gesloten en alle trainingen en werkgroepen zijn afgelast kunnen we tijdelijk helaas niet veel voor je betekenen. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. We hebben een aantal (herstel)alternatieven van andere organisaties voor je op een rijtje gezet.

De luisterlijn

Heb je in deze onrustige tijden behoefte aan een luisterend oor? De luisterlijn is er voor iedereen en is dag en nacht bereikbaar per telefoon (0900 0767), chat of via e-mail.

MIND Virtuele huiskamer

Wanneer je psychische klachten hebt, kunnen de Corona-veranderingen extra lastig en stressvol zijn. Elke werkdag is er daarom tussen 11.00 en 16.00 uur een virtuele huiskamer. Via een livestream kun je in gesprek gaan en vragen stellen aan ervaringsdeskundigen of  experts. Deze huiskamer wordt aangeboden door Mind en Out of the Box.

Social Run huiskamerconcerten (Facebook)

Om elkaar een hart onder de riem te steken en toch een beetje samen te kunnen zijn, organiseert Social run de komende avonden om 20.00 uur een ‘in je eigen huiskamer concert‘ via Facebook live. Tijdens deze huiskamer concerten is er ruimte om vragen te stellen aan experts,  is er live muziek en zijn er podcasts.

Psychosenet

Psychosenet biedt een forum; een plek om ervaring en kennis te delen, vragen te stellen en antwoorden te vinden. Ook is er een eSpreekuur. Tijdens dit online spreekuur kun je anoniem vragen stellen aan experts. Op de website zijn actuele blogs en vlogs te vinden, bijvoorbeeld over je welbevinden ten tijde van de Corona-crisis.

Mad Pride

Mad Pride gaat één keer per week online voor wie wil. Tijdens het online meeten (via Zoom) is er ruimte voor een gesprek, kun je kunst uitwisselen en als je wilt kun je muziek laten horen.

Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog gaat vanwege het Corona-virus volledig online. Neem deel aan een online dialoog terwijl je thuis achter je computer zit of met je smartphone met oortjes en microfoon. Zo kun je in gesprek blijven met anderen.

Corona Yoga Challenge

Goed voor jezelf zorgen door middel van yoga? Via youtubekanaal van de Veerkrachtcentrale kun je elke dag om 12.00 uur meedoen aan Yoga. In deze Corona Yoga Challenge worden de verschillende kanten van yoga verkend.

Mindfull naar binnen keren

Ondersteuning nodig bij het mindfull naar binnen keren in deze hectische en dynamische tijden? Het centrum voor Mindfulness biedt de mogelijkheid om dagelijks van 19.30 tot 20.00 uur kosteloos mee te doen met een online meditatiesessie.

Theater voor Thuis: Stut op de Rol

Werk spelenderwijs aan je herstel. Stut Theater deelt online theateroefeningen, deelmomenten, thuis-freubel-projecten en meer. In het eerste filmpje vertelt Stut Theater regisseur Lilian Vis Dieperink wat en hoe en geeft de eerste spelopdracht.

Bezoek musea online

Wil jij je herstelhonger stillen via cultuur, maar mag je het huis niet uit? Laat de kunst naar jou toekomen. Bezoek verschillende musea online. Veel plezier!

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rond herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma