Partners

Mede mogelijk gemaakt door:

Enik Recovery College is een initiatief van Lister. Lister is een regionale instelling beschermd wonen.

Lister biedt begeleiding thuis en wonen met zorg aan mensen vanaf 18 jaar met ernstige psychiatrische en/of verslavingsproblematiek en zorgvragen op het gebied van wonen. De begeleiding van Lister is herstelondersteunend en gericht op ontwikkeling.

 

 

 

 

 

Enik ondersteunt:

 

Enik Overvecht

Enik Overvecht is een initiatief van Lister om een peersupportomgeving net als Enik aan te bieden in de Utrechtse wijk Overvecht. Met een peersupportomgeving bedoelen we een plek waar mensen samen komen met gelijke ervaringen.

 

Enik werkt samen met:

 

Stichting Ixta Noa biedt een zelfhulp- en nazorggroep aan voor mensen met eetstoornissen aan bij Enik Recovery College. Ixta Noa werkt regionaal, dit wil zeggen dat zij in verschillende grote plaatsen in de regio activiteiten concreet aanbieden. Het aanbod is verdeeld over vier onderdelen: Ixta Ontmoet, Ixta Online, Ixta Deskundig en Ixta Trainingen.

 

 

 

Cluster Stadsgeldbeheer is een onderdeel van Stichting de Tussenvoorziening. Stadsgeldbeheer biedt budgetbeheer en schuldhulpverlening. Naast de individuele begeleiding aan cliënten biedt Stadsgeldbeheer training en advies aan professionals. Stadsgeldbeheer organiseerde in het verleden de herstelwerkgroep Money on my mind bij Enik Recovery College.

 

 

 

Dafne Rademakers van Herstel op Poten biedt op de dinsdagochtend trajecten aan bij Enik Recovery College. Kijk voor haar aanbod bij het cursusaanbod.

Lees hier een interview met Dafne.

 

 

 

Zin in Utrecht is een samenwerkingsverband van professionele geestelijk verzorgers en vrijwilligers die aan inwoners van de gemeente Utrecht ondersteuning bieden op het terrein van zingeving, levensvragen en spiritualiteit.

 

Een leeromgeving voor mensen die persoonlijke ervaring hebben met uitdagingen op het psychische en/of verslavingsvlak en willen werken aan hun herstel. Een school voor het leven.

Scholingsaanbod