Lies – deelnemer retreat

“Ik ben weer gaan durven dromen, voelen wat ík nou wil en verlangens toe te laten. Dit was en is  voor mij heel moeilijk om daarbij te komen. Dankzij de retreat zingeving heb ik een stap durven zetten.”

Uitgelicht
‘Enik waar Ik IK mag zijn’

“Ik had al langer de behoefte mee te doen aan een of andere vorm van retreat. Voornamelijk om mijzelf op te laden. De jongste sliep vanaf begin af aan niet door en dit was in combinatie met chronische vermoeidheid en moeite met het reguleren van emoties, erg slopend voor mij. Alles was me teveel, ik was enorm prikkelbaar ook naar de kinderen en mijn vriend toe. Dit vond ik verschrikkelijk, maar ik kon zonder genoeg slaap niet meer functioneren. Ik voelde mij een zombie en leefde op de automatische piloot. Ik had behoefte om even tot mijzelf te komen. Via een behandelaar hoorde ik van Enik. Ik vroeg mij eerst af of het wel wat voor mij was, want ik hield mijn kwetsbaarheden nog voor mijzelf. Uiteindelijk is het de beste keuze geweest die ik had kunnen maken.

Inmiddels heb ik twee retreats gevolgd, eentje over de WRAP en een over zingeving. En ik merk dat ik dan echt tot mijzelf kom. Ik kan en mag dan ook echt willen wat IK wil. Dat is voor mij zo waardevol. Ik leef ervan op. Ik probeer het gevoel altijd vast te houden, maar meestal word ik weer opgeslokt door het moeten en verwachtingen van anderen. Ik probeer in gedachten weer terug te gaan naar Enik en voel dan veel liefde. Er heerst veiligheid en puurheid. Ik ben dankbaar dat ik stukje bij beetje dichter bij mijzelf en mijn verlangens kom.

Bij Enik ben ik ook in contact gekomen met  schrijven en daar heb ik enorm veel aan. Ik heb schrijven altijd erg fijn gevonden, maar ik vond het vaak niet goed genoeg wat ik schreef en de zin verdween dan ook. Nu heb ik het  herontdekt. Ik denk dat schrijven mij echt kan helpen om bij mijn kern te komen.”

Enik Recovery College is een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor herstel van psychische ontwrichting. Enik wordt 100% gerund door peers; allemaal mensen die dit soort ervaringen delen.

Programma